Η Νόσος του Καρκίνου του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου σε ηλικιωμένους άνδρες, με πάνω από 40.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Ο καρκίνος του προστάτη συνήθως αναπτύσσεται αργά, έτσι μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις ότι τον έχετε εδώ και πολλά χρόνια. Τα συμπτώματα συχνά γίνονται εμφανή μόνο όταν ο προστάτης διογκωθεί αρκετά ώστε να επηρεάζει την ουρήθρα (το σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη στο πέος).

Όταν συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί ο ασθενής να νιώσει τα παρακάτω συμπτώματα, όπως μια αυξημένη ανάγκη για ούρηση, στράγγισμα κατά την ούρηση και μια αίσθηση ότι η κύστη δεν έχει αδειάσει πλήρως.

Αυτά τα συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούνται, χωρίς να σημαίνει ότι σίγουρα ο ασθενής πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Είναι πιο πιθανό τα συμπτώματα να προκαλούνται από κάτι άλλο, όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη.

Η καλοήθης διεύρυνση (ΒΡΕ), επίσης γνωστή ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ), είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τους ηλικιωμένους άνδρες.

Είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο σε άνδρες άνω των 50 ετών και συνήθως δεν αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την υγεία.

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Ε.Ο.Ε. ή στον Ουρολόγο σας.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Η αιτία της υπερπλασίας του προστάτη είναι άγνωστη, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό κάτι που σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν καθώς ένας άνθρωπος μεγαλώνει.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Σε αντίθεση με πολλά άλλα είδη καρκίνου, οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη χειροτερεύουν σιγά-σιγά. Οι άνδρες μπορεί να ζουν για χρόνια χωρίς συμπτώματα.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορεί η υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής διατροφής να βοηθήσει στη μάχη του καρκίνου του προστάτη; Παίζει ρόλο στην πρόληψη ή και στην αντιμετώπιση του; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο υποβάλουν άντρες που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο του προστάτη.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Εάν πιστεύετε ότι έχετε κάποια από συμπτώματα τα που θα μπορούσαν να προκληθούν από τον καρκίνο του προστάτη, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εάν βρεθεί πρώιμο καρκίνωμα του προστάτη, η θεραπεία που θα χορηγηθεί θα εξαρτηθεί από τις ατομικές σας περιστάσεις. Το είδος και το μέγεθος του καρκινώματος και η γενική υγεία του ασθενούς είναι μεταξύ των παραγόντων που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τη σχετική λήψη απόφασης ως προς το σωστό τύπο θεραπείας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ